Mrt

Çavuşlu mahallesinde yaşayan yaşlılar ziyaret edildi, Ayrıca, yaşlılara yalnız olmadıklarını hissettirmek, yardımlaşma-dayanışma duygusunu yaygınlaştırmak, yaşlıların sorunlarını dinleyerek, ihtiyaçlarını gidermek, öğrencilerin daha etkin ve kapsamlı çalışmalar yaparak, geleceğe yönelik gelişimlerindeki yaşlıların rolü ve yardımseverlik alışkanlıklarının geliştirilmesi amaçlanlandı.

Mrt

Okulumuz idareci, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından özelde Çanakkale savaşında şehit olmuş genelde ise tüm şehitlerimiz için hatim okunup duası yapıldı.

Mrt

Öğretmenler arası iletişim ve iş birliğini geliştirmek, eğitimde iyi örnekleri ve özgün projeleri paylaşmak amacıyla  aynı bıranş öğretmenleri birbirlerinin dersine misafir oldular.

Mrt

Eğitimin bir  ayağı okul ise diğer ayağı da ailedir dedik  ve ailelerimizi ziyaret edip öğrenciler hakkında bilgi alış verişinde bulunduk. veli toplantıları ile  velileri eğitime dahil etmeyi planladık. istişare yaptık.

Mrt

Okulumuzun öğretmen ve öğrencileri tarafından Yeni Zelanda´daki şehitlerimiz için öğle namazına mütakip gıyabe cenaze namazı kıldı, namazın ardından okul Müdürümüz Şehmus AKSOY Yeni Zelanda Nur Camii´nde Cuma namazını idrak eden Müslümanlara yapılan terör saldırısı sonucu 50 Müslüman´ın şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Olayın dünyada artmakta olan ırkçılık ve İslam karşıtlığının yeni bir örneği olduğunu belirti, yaşanan bu acı durum nedeniyle tüm Müslüman alemine başsağlığı diledi.

Mrt

Okulumuz idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve personelleri olarak ülkenin dört bir yanında olduğu gibi 18 Mart Çanakkale şehitlerimizi ve onların şanla şerefle yazdıkları zaferi,  minnetle ve saygıyla andık. O günün zor koşullarını, mihrak güçlerin zalimce ve şuursuzca saldırılarını, memleketimizin içinde bulunduğu durumu,insanımızın yaptığı eşsiz fedakarlığı ve Mehmetçiğimizin sergilediği asil duruşu zihinlere kazımak için; üzüm hoşafı ve kuru ekmek dağıtımı, çeşitli tiyatral gösteriler gibi çeşitli etkinlikler düzenledik ve coşku dolu şiirler ile vatanseverlik duygumuz doruklara ulaştı.  Bu uğurda canını hiçe sayıp mücadelesini veren tüm şehitlerimizi ve o dönemin imkansızlıkları içinde tüm imkanlarını seferber eden tüm yurttaşlarımızı tekrar tekrar saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

DYK kursları ile ilgili okulumuzda yapılan ankette;öğrencilerin bu kursları  ahlaki ve akademik yönden çok fayadlı buldukları, kendilerini kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğu  ancak bunların yanında fiziksel ve psikolojik olarak dinlenmek için yeterince vakit bulamamayı da beraberinde getirdiği yönünde sonuçlar ortaya çıkmıştır.

Mrt

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültürel ve Sosyal Etkinlikler  kapsamında bu yıl ilki düzenlenecek olan "Kadim Şehirde Bir Şair Olsam" konulu şiir yarışmasının ilk etabı okulumuzda yapıldı. Jüri üyeleri tarafından şiirler değerlendirildi. Okulumuzda İlk 3´e giren öğrencileriminizin şiirleri degerlendirilmek üzere ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Değerlendirme komisyonuna gönderildi. Bu şiir yarışmasıyla amaç Anadolu ve Mezopotamya arasında bir kültür köprüsü oluşturmaktır.  1. Rabia Akyol- Gönülde Vatan Aşkı şiiri 2. Muhammed Enes Balcı - Vatanseverlik şiiri 3. Elif Nur Akay - Ruhun Gıdası şiiri

Mrt

Okulumuz Minikler Futbol takımı çeyrek finalde Vali Kemal Nehrezoğlu Ortaokulunu 2-1 yenerek yarı finale çıktı

Mrt

Okulumuzda öğrenci, öğretmen ve hizmetliler ile birlikte güzel bir dayanışma ve yardımlaşmayla  geleceğe güzellikler bırakmak adına yeşillendirme çalışması yapıldı.

Mrt

Minikler Futbol turnuvasında Yolbaşı Halid Bin velid Ortaokulu ile 2-2 berabere kalan takımımız çeyrek finale çıktı.

Şbt

Eğitimci yazar Mikail okumuş tarafından öğrencilerimize Namaz insanı iyileştirir mi konulu konferans verildi. konferansa yoğun bir katılım gerçekleşti. konferansın ardından yazar ile öğrenciler arasında  söyleşi yapıldı ve hemen ardından  yazar öğrencilerin aldığı  "SECCADEM BENİ ÖZLER Mİ"  kitabını imzaladı.

Matematiğin çok
yönlülüğünün ve derinliğinin sınırı yoktur. Bilim için olduğu kadar
hayat içinde vazgeçilmezdir. Üstelik matematiğin dili coğrafik ve
insani sınırlar tanımaz tek bir dili vardır. Bu yüzdendir ki okulumuz öğrencilerinin matematiğin nerden , nasıl , ne amaçla hayatımıza girdiğini , hayatımızdaki yerini ve bunları kimlerin nasıl farkettiğini öğretmek amacıyla matematik dersi kazanımı olarak ünlü matematik bilginlerinin hayatları , matematiğe katkıları ve diğer bilimlerle ilişkileri konu olarak işlenmiş , öğrenciler tarafından sunum hazırlanmış , Videolar izletilmiştir . Böylece matematiğin günlük hayatla ilişkisi somut olarak öğrencilere aktarılmış ve ders daha dikkat çekici hale getirilmiştir .

Şbt

Yaparak yaşayarak öğrenme en etkili ve kalıcı öğrenme yöntemidir. "Salçalı Makarnam" etkinliğimizde, öğrencilerimizin bir işin işlem basamaklarını sıralama ve yazma kazanımlarına ulaşmalarını amaçladık. Öğrencileri, eğitim sürecine bizzat dahil ederek öğrenmeyi kalıcı ve eğlenceli hale getirdik. Süreç boyunca aktif olan öğrencilerimiz,  başarı duygusunu tadınca özgüvenleri ve  öğrenmeye istekleri arttı. Ayrıca gerçek hayatı okula taşıyarak, çocuklarımızı geleceğe hazırlamayı ve okulu yaşam alanına dönüştürmeyi hedeflemekteyiz.

Ock

Okulumuzda Müzik sınıfı oluşturacağımızı duyan Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri seferber olup bize almış oldukları enstürümanları bizzat kendileri gelerek teslim etttiler. Tüm günlerini çocukların gülmesine ayıran bu yolda varlıklarını böylesine güzel gösteren bu yüreklere teşekkürler. İyiki varsınız....