Ara

İnsandan beklenen, Allah´ı tesbih eden her varlığa şefkat ve merhametle muamele etmektir. Rasulullah (sav) sadece insanlara değil, bütün canlılara karşı merhametli olunmasını istemiştir. Bir Hadis-i Şerifte  "Merhametlilere Rahman  olan Allah (cc) merhamet eder. Siz yerde olanlara acıyın ki göktekiler de size merhamet etsin" buyurmuştur. Bu bağlamda okulumuz öğrencilerine Merhamet eğitimini yaşayark öğretmeye çalıştık.

Kas

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yasir TURAN, Öğretmenlerimize Yasin YILMAZ’ın Dini Araştırmalar ,Ocak-Haziran 2012,Cilt:15,Sayı : 40 ta yer alan Hz. Peygamber Dönemi Eğitimine Genel Bir Bakış isimli makalesi hakkında bilgiler verdi. Yapılan değerlendirmede peygamber efendimiz döneminin kültürel,sosyal, coğrafi,dil yapısı ve ekonomik durumu göz önünde bulundurularak günümüzde eğitim metotlarının uygulanabilir olması ve peygamberimizin sünnetinin hayatımızın her aşamasında ne kadar önemli olduğu vurgulanmıştır. Yasir hocamız konuşmasına söyle devam etti : Yazının tam anlamıyla gelişmediği bir toplumda , okuma yazma seviyesinin çok az olduğu bir toplumun okuma yazma seviyesini geliştirmiştir. Bunu da şu örnekte açıkça görmekteyiz. Bilindiği gibi Bedir savaşı esnasında esir düşenleri 10 kişiye okuma yazma öğretme karşısında serbest bırakmıştır. Burada peygamberimizin eğitime ne kadar önem verdiğini görmekteyiz.

Hz. Peygamber bundan 14 yy önce dil öğrenimine önem vermiş sahabilerinden bazılarına bunları tavsiye etmiştir. Oysa günümüz toplumu dil öğrenmenin öneminin farkına daha yeni varmıştır.

Kas

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Meslekî Uygulama Esasları çerçevesinde, öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttırmak için Kur´an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışması düzenlendi. okul içinde erkek ve kız kategorisinde ayrı aurı birinciler seçilip kendilerine ödüller verildi.

Kas

Okulumuzda, öğretmen, öğrenci, veli ve diğer okul çalışanlarının görüş ve önerilerini almak için dilek kutusu oluşturuldu. ve dilek kutusundan çıkan istek ve öneriler  idare ve öğretmenlerimiz tarafından değerlendirildi.

Kas

Okul müdürümüz eğitim içeriğini ve uygulamalarını izlemek ve değerlendirmek, öğretim birlikteliğini sağlamak ve öğretmenler arasında tecrübe ve deneyimlerin paylaşılmasını sağlamak amacıyla derslere girip denetimlerini yaptı.

Kas

Mescidimizin kapı ve pencerilerini ayet ve Hadis içerikli kaplamalarla düzenleyip küçük bir kütüphane oluşturduk.

Kas

Peygember Efendimizin Dünyaya teşriflerinin yıldönümünde  öğrencilerimizle birlikte program düzenledik. programa Kur´an-ı Kerim tilavetiyele başlandı.  ardından öğrencilerimiz tarafından birbirinden güzel ezgi ve ilahiler seslendirildi. okulumuz müzik öğretmeni ve arkadaşları tarafından tesavvuf musikisi dinletisi yapıldı.  progrogram okunan şiirler ve veda hutbesiyle son buldu.Programımıza  Belediye Başkan vekili Tevfik BAYSAL VE İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Abdulkadir ALTAY  Teşrif ettiler.

Ekm

Okul ve Veli arasında işbirliği yapmak için eğitim neferlerimiz aile ziyaretlerine başlamıştır. yapılan aie ziyaretlerinde öğrenci hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ekm

Okul Müdürümüz Şehmus AKSOY tarafından öğretmenlerimize Protokol ve Resmi yazışma kurallarının nasıl olması gerektiği ile ilgili seminer verildi.

Ekm

Bilim, medeniyet, hikmet, sanat ve spor dünyamızdan önde gelen şahsiyetlerin isimleri sınıflarımıza verilerek öğrencilerin bu güzide insanları  tanımaları sağlandı.

Ekm

Okuyan 7´ler projesi kapsamında öğrencilerimize okumayı sevdirmek için okuma saatleri yapıldı

Ekm

2018-2019- Eğitim Öğretim Yılınına heycanla başladık istikrar ile devam ediyoruz.

Ekm

1913’te başlayan bu kutlu serüven daha sonra ki yıllarda farklı sebeplerle akamete uğradı. 13.10.1951 tarih ve 601 sayılı Müdürler Komisyonu Kararının 17 Ekim 1951 tarihinde dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından onaylanmasıyla İmam Hatip okulları açıldı. Mahmud Celaleddin Ökten’in, Tevfik İleri’nin ve Adnan Menderes’in katkılarıyla bugünlere gelen uzun bir serüven oldu.

Bu vesileyle atmışyedi yıldır imam hatip okullarımızın gelişiminde emeği geçenlerden ebediyete intikal edenleri rahmetle, hayatta olanları şükranla yâd ederiz.

May

Kişisel ve mesleki gelişim konusu ile ilgili öğretmenlerimiz çalışmalarına devam ediyor.

May

Okul komşuları etkinliği ile meslektaşlarımızla dahi iyi bir iletişim halinde olduk.