ÇAVUŞLU YUNUS EMRE İMAM HATİP ORTAOKULU

Adres
Çavuşlu Beldesi Midyat/MARDİN Midyat ilçe merkezine 17 km. Mardin merkeze 50 km uzaklıktadır. Okulumuza ulaşım servisle sağlanmaktadır. Aynı zamanda Midyat merkeze her saat başı çavuşlu beldesinden minibüs kalkmaktadır.
Vizyon
Öğrencilerimizin doğuştan veya sonradan kazanılmış yeteneklerini ortaya çıkarmak, onu istek ve ilgilerine göre geliştirmek. Öğrenciye sağlıklı yaşamak, ailesinin ve toplumun sağlığını korumak için gereken bilgi ve alışkanlığını kazandırmak. Öğrenciyi, toplum içinde rollerini yapan, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, değer eğitimini almış, işbirliği içinde çalışabilen, çevresinde edilgen olduğu kadar etken uyum sağlayabilen iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek. Öğrenciye, kişisel, toplumsal sorunları tanımak ve sorunlara bilimsel yaklaşımlarla çözüm arama alışkanlığı kazandırmak. Öğrenciye, Atatürk İlke ve İnkılâplarına, T.C.Anayasasına ve Türk demokrasinin ilke ve yöntemlerine uygun, haklarını kullanabilme, görevlerini yapabilme ve sorumluluklarına yüklenebilme bilincini ve yeteneğini kazandırabilmesini sağlamak.
Misyon
Bizler; idareci, öğretmenler ve okul personeli, bir bütün olarak, gerekli saygı ve sevgi çerçevesinde, bütün imkânsızlıklara rağmen, öğrencilerimizin öğrenmeleri, bilgili, başarılı, kendine güvenen bir birey olarak yetişmeleri için çalışacağız. Yeni kurulmasına karşın kısa süre içerisinde başarılarıyla adından söz edilir bir noktaya ulaşması için çaba göstereceğiz. Öğrencilerimizin 21. yüzyılda çağdaş yaşamın gereklerini kendi kültürüyle harmanlayıp yerine getirebilecek beceriler kazanmaları için hiç durmadan çalışacağız.
Fen Laboratuvarı :0
Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM
Okulumuz kalorifer sistemiyle ısıtılmaktadır.
ADSL (1 Mbit)
İNGİLİZCE
Ulaşım
Yerleşim Yeri
Okulumuz midyat ilçesi ile mardin yolu üzerinde bulunmaktadır.Çavuşlu beldesi midyat ilçesinin 1. büyük beldesidir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
VOLEYBOL VE ATLETİZM